Badminton for ungdomsspillere i mellem 8 og 16 år

Vi starter træning mandag d. 2. september 2023, og vi træner herefter hver mandag fra kl. 18.00 til kl. 19.30 og fredage fra kl. 16.30 til kl. 18.00.

Du møder bare op, der er en træner eller voksen tilstede. Du er velkommen til at tage en voksen med.

Du kan prøve at spille et par gange, inden at der skal betales kontingent.
Det koster kr. 500,- for en hel sæson, og det er inkl. fjerbolde.

Dette skal du bruge: Sportstøj (korte bukser og T-shirt), indendørs sportssko, drikkedunk og gerne en ketcher (hvis du ikke har et ketcher, kan du låne en af klubben).

Spørgsmål om badminton kan rettes til Leif Pedersen på tlf. 86 55 70 88.

Vi glæder os til at se dig.

Senior badminton, for folk over 17 år

Vi spiller badminton i Hou Hallen hver onsdag. Det er et dejligt motionsspil for alle aldre. Der er plads til nybegyndere såvel som øvede.

Der kan lejes baner onsdag formiddag fra: kl. 10.15 til 11.15 og kl. 11.15 til 12.15.

Og onsdag aftenen fra kl. 19.00 til kl. 22.20. I skal bare være mindst 2 og op til 6 personer pr. bane. Du skal desuden være mindst 17 år, om onsdagen.

Priser:
Onsdag formiddag: Pr. bane for en hel time er kr. 1.500,-
Onsdag aften: Pr. bane for 50 minutter er kr. 2.000,-

For at spille skal du have sportstøj, indendørs sportssko, en ketcher og nogle fjerbolde (kan evt. købes i hallen). Husk drikkedunk med vand, for du kommer garanteret til at svede. Der er naturligvis omklædningsrum og badefaciliteter.

Når I er færdige med kampene, ”spilles” det sidste sæt i Hou Hallens cafeteria, hvor aftens kampe (nederlagene bortforklares) og verdenssituationen ordnes over en forfriskning.

Velkommen til en gang ”fjerbold”, hvor det sociale er vægtet højt.

Der kan i løbet af året forekomme aflysninger af træningstiden på grund af arrangementer i Hallen. Der kompenseres ikke for dette.

Spørgsmål om badminton kan rettes til Leif Pedersen på tlf. 86 55 70 88 eller Kaj Busgaard på tlf. 26 22 78 38

TILMELD BADMINTON

BOOK EN BANE

Til spillerne i U9, U11, U13, U15, U17 og deres forældre.

Vi er i Hou meget opmærksomme på, at badminton er et spil med vægt på Fair-Play. Ofte spilles kampe uden dommer, der er lagt op til at spillerne er ærlige og kan gennemføre en kamp uden at andre blander sig. Det er derfor vigtigt at spillere, forældre og trænere følger en række retningslinjer, så spillet kan foregå på en god og positiv måde. Badmintonudvalget har derfor udarbejdet retningslinjer for “god opførsel”, hvilket også harmonerer med den overordnede Fair-Play kampagne DBF fører for fortiden:

Opførsel
I Hou Badminton Klub fokuserer vi meget på fair play og god opførsel både blandt spillere og forældre. Vi vil gerne have et godt ry, da dårlig opførsel hos enkelte spillere/forældre falder tilbage på hele klubben.
Når man som spiller og forældre er ude i hallerne, bedes man specielt være opmærksom på nedenstående:

– I badminton klapper man ikke af modstandernes fejl og man klapper ikke før bolden er dømt.

– Forældre eller andre må ikke blande sig i afgørelser – det er altid den spiller,
på hvis banehalvdel bolden afsluttes, der afgør bolden.

– Der må ikke ydes coaching under kampen,
og der må ej heller dirigeres med fagter og lignende.

– Coaching er tilladt når førende spiller når 11 point (max 60 sek.)
og mellem sættene (max 120 sek.).

– De spillere fra klubben, der ikke er i kamp,
udviser godt kammeratskab ved at heppe på deres klubkammerater.

– Som spiller siger man pænt tak for kampen og giver hånd til modstanderen
og en eventuel dommer, uanset om man har vundet eller tabt.

– Der er ikke tilladt at slå ketsjeren i nettet eller i gulvet, hvis spillet går én imod
og man må ikke provokere modstanderen.

På vegne af badmintonudvalget

Til alle turneringsspillere

Dansk Badminton Forbund har udviklet et administrationssystem til turneringstilmeldelse og betaling.

Systemet er baseret på at spilleren melder sig til en turnering og betaler med kreditkort via en hjemmesiden:

https://www.badmintonpeople.dk. 

Hvis du gerne vil spille turnering er det vigtig at du læser nedenstående vejledning.

Første vejledning er til de forældre som hjælper deres børn med tilmeldelserne og den anden vejledning er til spillere der klarer det selv.

Vejledning for forældre, husk at læse tilmeldelsesvejledningen også.

Tilmeldelsevejledning

Opvarmning
Det tilstræbes:

U9
Leg: Fangeleg, hospitalsleg, opvarmning med ketcher, små legeøvelser eksempelvis en bold hver – hvor mange gange kan man holde bolden i luften.

U11
(Fangeleg, hospitalsleg), Helst med ketcher, små legeøvelser eksempelvis en bold hver, – hvor mange gange kan man holde bolden i luften. Ketcherøvelse, løbeøvelser, almindelig opvarmning ( alle led og store muskelgrupper – ikke mindst overkroppen)

U13/U15/17
Helst med ketcher, små legeøvelser eksempelvis en bold hver, Ketcher øvelse, løbeøvelser, almindelig opvarmning (alle led og store muskelgrupper – ikke mindst overkroppen). Strækøvelser

Spil / tekniktræning

U9
Primær leg og spil, med mulighed for tekniktræning efter ønske.Der opfordres til at deltage i tekniktræning.Det tilstræbes at bruge ældre spillere som ekstra hjælpetrænere.Spil med balloner.

U11
Spil samt obligatorisk individuel tekniktræning.
Målrettede øvelser.Lettere taktisk træning.

U13
Spil samt obligatorisk individuel tekniktræning.Taktisk træning. Målrettede øvelser med henblik på kampsituation.

U15/17
Spil samt obligatorisk individuel tekniktræning.Taktisk træning i højere tempo. Automatisering af grundslag.Målrettede øvelser med henblik på kampsituation.

Rekvisitter:

Tæpper til server

  • Spande til præcisionsslag
  • Netafdækninstæpper (reaktionsevne)
  • Multifeeder apparat.

Hou Hallen

Skolegade 65

8300 Odder

Min første turnering

Denne lille vejledning er ment som en introduktion til de børn og forældre, der for første gang skal ud og deltage i et badmintonstævne eller en badmintonturnering, som man lige så godt kan kalde det.
Badmintonreglerne bliver ikke gennemgået her, men kan findes på www.badminton.dk  

En badmintonturnering kan afvikles på forskellige måder.

  • Puljekampe, hvor man spiller alle mod alle
  • Cup-turnering, hvor kun vinderen går videre
  • Kombination af puljekampe og cupturnering

I ungdomsrækkerne er deltagerne typisk delt op i puljer med 3 – 4 spillere i hver. Her starter man med at spille alle mod alle, hvorefter puljevinderne går videre i en cup-turnering.

Alle kampe til turneringen er på forhånd nummereret, så man kan se hvilke kampnumre man skal spille.

Man kan til en turnering have specielle tælleregler, men i så fald vil man tydeligt få det at vide. Er man i tvivl, så spørg ved dommerbordet. Normalt spiller man bedst af 3 sæt.
Man trækker lod om serveretten – som regel ved at skyde bolden op i luften og den som korken peger på bestemmer hvem der starter med at serve. Den som vinder et sæt starter med at serve i næste sæt.
Man spiller til 21 point.
Man skal vinde med 2 overskydende point dog max. Til 30. Dvs man kan f.eks. vinde 21-5, 21-19, 26-24 eller 30-29.·
Man får point uanset om man server eller modstanderen server.· Den, der vinder en bold, server.

I det spilleprogram du har fået udleveret står de praktiske oplysninger omkring stævnet så som: Hvor og hvornår stævnet afvikles. Der står desuden hvornår dine kampe er planlagt til at blive spillet, men en præcis beregning er umulig, så der er tale om ca. tider. Det er normalt, at der er tilføjet et kampnr. Til hver kamp. Foran i programmet vil man kunne se hvornår kampnummeret er planlagt til at blive spillet.
Man skal normalt være spilleklar ½ time før ens første kamp med mindre andet er angivet i spilleprogrammet. Mød op i så god tid, at du kan finde den rigtige hal. Spørg hvis du er i tvivl.
Når man ankommer til spillestedet skal man melde sig ved dommerbordet, så de ved man er kommet. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret i at komme! I spilleprogrammet kan du se hvem du skal melde afbud til. Har du brug for at melde afbud før du har modtaget programmet, så må du melde afbud til den i din klub, der står for tilmeldingen.

Du skal selvfølgelig have dit badmintontøj og sko med, men derudover er det en god ide at medbringe:

  • Træningsdragt, så du ikke bliver kold mellem kampene.
  • Ekstra bluse, hvis du sveder meget.
  • Ketcher evt. ekstra ketcher
  • Drikkedunk.
  • Madpakke med små madder og frugtstykker, så man gennem dagen kan småspise i stedet for at spise et måltid og blive tung i maven.
  • Spil, hvis der er ventetid mellem kampene.
  • Spilleprogram

Du vil blive kaldt ud, når du skal spille, men man skal holde øje med om det er ved at være tid til at spille, så man kan gå i gang med at varme op. Man skal lægge mærke til hvilket kampnummer, der bliver kaldt ud og på den måde følge med. Der bliver dog ofte sprunget lidt rundt i kampnumrene, da nogle spillere måske lige har spillet og har brug for en pause inden de skal i gang igen. Når du bliver kaldt ud skal du:

  • Hente kampsedlen og bold ved dommerbordet
  • Gå til den bane, som du blev kaldt ud på
  • Hilse pænt på din modstander

Herefter kan I slå lidt med hinanden inden I går i gang med kampen.

Når man spiller en kamp til et stævne er det vigtigt, at man kender badmintonreglerne og ved hvordan banen er, så man ved hvornår en bold er inde eller ude, men hvis man er i tvivl, kan man altid spørge. I løbet af kampen skal man selv dømme f.eks. om bolden er inde eller ude. Her er det vigtigt at man er ærlig. Hvis man ikke ved om bolden var inde eller ude, skal man som udgangspunkt dømme bolden god, men man kan sige til modstanderen, at man ikke så om den var inde eller ude og spørge om man kan spille bolden om. Hvis modstanderen siger nej, må man give ham eller hende bolden. Husk at man kun dømmer på ens egen side.  Husk altid, at selvom det er surt at have tabt en bold, så afleverer man bolden pænt til modstanderen. Hvis bolden i løbet af kampen bliver for slidt, kan man altid gå op til dommerbordet og hente en ny frisk bold. Hvis man har problemer med at tælle point eller bare gerne vil have hjælp til det, kan man be’ om det. Det er ofte en forælder til en af spillerne, der tæller point. Husk forældre – man tæller kun – man dømmer ikke! Efter hvert sæt skriver man resultatet på kampsedlen, så man ikke glemmer det. Når kampen er færdig siger man pænt ”tak for kampen” til sin modstander uanset om man har vundet eller tabt og sørger for at aflevere den udfyldte kampseddel til dommerbordet. 

Forældre er altid velkomne til at hjælpe børnene med at få gennemført kampen fornuftigt. Har børnene f.eks. problemer med at tælle, hvad de som regel har i de mindre rækker, vil det være godt hvis man kan stå mellem banerne og tælle point. Det er bare vigtigt, at man ikke dømmer kampen – det skal børnene selv gøre. Man kan dog hjælpe dem til at dømme rigtigt ved f.eks. at spørge om hvor bolden landede. Det er uhørt at man:

  • Træner børnene under kampen
  • Kommer med gode råd under kampen
  • Råber op om modstanderens dom
  • Råber ude/out til sit eget barn
  • Det er helt i orden at man:
  • Hepper og opmuntrer under kampen
  • Træner og giver gode råd mellem sættene
  • Hjælper til, hvis der er brug for det

For at det skal være sjovt at spille og for at man kan gennemføre en badmintonkamp uden forstyrrende elementer, er der nogle uskrevne regler, som man altid bør overholde, når man er i en badmintonhal:

  • Man træder ikke ind på andres bane eller løber tæt forbi. Man går stille og roligt et godt stykke bag ved banerne.
  • Man løber ikke mellem banerne, hvis man skal til den anden side af hallen – man går uden om.
  • Hvis bolden ryger ind på banen ved siden af, hvor der spilles, venter man til bolden er spillet færdig, før man henter sin egen bold.
  • Man står ikke bag ved banerne og slår.
  • Man råber og skriger ikke, så andre spillere bliver generet.

I det hele taget drejer det sig om at opføre sig venligt overfor medspillere og modspillere, at være ærlig når man dømmer og have det sjovt med at spille badminton.

Udvalg

Leif Baaring
Formand

Mail: Leifbaaring@gmail.com

Telefon: 29 85 53 95 

Leif Pedersen
Kontaktperson

Mail: houhallen@pc.dk

Telefon: 86 55 70 88

Kaj Busgaard
Medlem / Baneansvarlig

Mail: krb@adslhome.dk

Telefon: 26 22 78 38

Signe Olsen
Medlem

Mail: signeo89@gmail.com

Telefon: 60 14 69 06

Jesper Markfoged Jensen
Medlem

Mail: j.markfoged@gmail.com

Telefon: 40 22 39 17